Můžeme žít do 100 roků - tajemné sirtuiny.

25.12.2013 19:07

Čo sú vlastne tie tajomné Sirtuiny?

 

sú to enzýmy , ktoré odstraňujú z organizmu najrôznejšie odpadové látky a navyše podporujú energiu buniek . Majú ich v sebe všetky živé organizmy , dokonca aj vírusy . ak dôjde k zníženiu príjmu potravy , sirtuíny sa začínajú aktivovať a spúšťa obrannú reakciu organizmu proti tejto stresovej situácii . Práve výskum ny myšiach nám ukázal , že ak je sirtuíny nedostatok , podstatne sa skracuje ich život .

 

Práve nízkokalorická diéta sa ukázala ako účinný aktivátor tvorby sirtuíny . Základy tejto myšlienky položil v roku 1713 japonský vedec Kaibara . Od tej doby sa vedcom plne podarilo preukázať spojenie medzi nízkokalorickou diétou a dlhším životom . To je dielom génu nesúceho označenie SIRT1 . Ale tento objav môže fungovať aj inak, ak aktivujeme nadprodukcii sirtuíny iba v mozgu , dôjde k významnému predĺženiu veku . ( Tento objav bol preukázaný u myší , a le teda konštatovať , že hlavné centrum , ktoré dlhovekosť riadi je mozog . ) Došlo k tvorbe kostrových svalov , spomalenie starnutia buniek a zvýšila sa aj odolnosť voči škodlivinám . Podľa odhadu vedcov by sa mohol vek mužov predĺžiť až na 100 rokov au žien dokonca na 110 rokov . Vedci teraz hľadajú aktivátor , ktorý tento proces spúšťa a urýchľuje . Jedným s aktivátorov je látka " resveratol " . Táto látka je dostupná napr červenom víne .

 

Môžeme zmeniť stravovacie návyky a jesť menej kalorické potraviny . Stačí obmedziť príjem kalórií o 30 % a výrazné účinky sa dostavia veľmi rýchlo . Sirtuíny sa rýchlo aktivujú a začnú svoju opravárske prácu . Bohužiaľ zatiaľ nemáme kdyspozici tieto tabletky " elixíru mladosti " . Jedným z hľadačom tohto elixíru je aj Bill Gates .

 

V súčasnej dobe už ostáva už len malý krôčik , nájsť tú správnu látku na aktiváciu príslušných neurónov v mozgu , aby naštartovali vyššiu produkciu sirtuíny . Zatiaľ vieme , že to dokáže napríklad červené víno ​​...

 

Voda - najlacnejšie elixír krásy, dar matky prírody

voda tvorí 70 % nášho tela . Vo väzive pod kožou sa ukladá voda . Ak nepijete dostatočné množstvo množstvo , to znamená nevypijete ak 2 až 3 litre tekutiny denne , sťahuje sa voda z kože dovnútra tela . Dôsledkom je vysušená koža a tvorba vrások .

 

Povolený doping - dostatok stavebných látok

Z jedla môžeme získať nejenkrásu , ale aj svaly . Nemusíme nutne chodiť do posilňovne , aby ste si vytvorili svaly , stačí , keď budete denne behať a dodávať vašim svalom dostatok stavebných látok . Nebotť sval sa skladá z bielkovín . Znie to banálne, ale je to dôležité . Neskladá sa zo sacharidov ani z tukov . Je teda nezmyselné jesť pre tvorbu svalov tieto dve substancie . Jedzte radšej bielkoviny , tie vaše svaly potrebujú !

 
  •     draslík
  •     vápnik
  •     fosfor
  •     horčík
  •     zinok
  •     železo
  •     vitamín B2
  •     vitamín B6
  •     vitamín B12